Sunday, 3 March 2013

Pin Bunga Riben

Assalamualaikum.. 
Projek lewat pagi...Kebetulan mata segar bugar. Tengok tv jemu dah. Makanya marilah kita buat sesuatu.

 Pin Bunga Riben

Hasil kerja sue tak berapa kemas. nak tengok yang elok kemas sila lah pi  tengok kak Ann punya ya.Untuk tutorial pun u all boleh tengok kat rumah kak Ann. Klik SINI. Banyak lagi tutorial yang Kak Ann share. Thank's to Kak Ann. (^_^)




N3 First 2013

ASSALAMUALAIKUM.
Sian lo..blog ni senyap sunyi, tak ber update. Bukan apa, tak ada aktiviti menjahit pun dibuat. Stakat jahit betulkan baju ja tak perlu update kan. Kain banyak..projek pun banyak. Tapi nak geraknya tu ja malas sikit.

Shopping kain tetap..manjang duk husya kain sana sini. Dah sebekas penuh macam- macam kain tak berjahit lagi.

Baiklah..next projek untuk 2013...nak buat skirt and apron. Jubah dan tudung..Erk!...tu pun nak bg tau kan..Heee..



Mau buat macam ni...boleh ka ni...Ngeee Picture credit to cik google.


Contoh skodeng SINI



 

Saturday, 7 January 2012

Assalamualaikum....
Tak da n3 best..just saja masuk buang sawang ja..
Hahahahaaaa..aci takkk...:p

(^_^)


Sunday, 1 January 2012

Happy New year

Assalamualaikum..

Sorry la ya..Heeee..baru nak wish Happy New Year.



Hope tahun ni segala perancangan sue akan tercapai.
Projek  tetap ada.. tunggu kehadiran n3 terkini nanti. 
Lately ni..sue memang bz sangat. Plan nak pi shopping hujung tahun pun tak jadi.

Ok semua...Selamat Tahun Baru dari sue. 











Monday, 5 December 2011

N3 pemanas dulu...

Assalamualaikum...Lama beno blog ni senyap sunyi. Mood nak update tak mari, tu pasal la biar bersawang ja blog ni.

Untuk memanaskan balik Mood tu, 2 3 hari ni sue rajin jalan-jalan ke blog yang ada kait-kait dengan jahitan ni....Untuk up kan @ bako semangat tuk menjahit tu balik...selain cuci-cuci mataa..Ngeeeee (^__^)


Lagi pun tak mo la terus membiarkan benda nunn terus jadi gajah putih dalam rumah ni. Sikit hari lagi, takut ada pulak yang duk perli-perli..bila nak guna mesin tu. Masa nak, bukan main lagi..hehehehheee.... Bayang la, dari Julai hari tu sampai la ni..baru dua kali sue guna...Tak berbaloi ja ....

Baikkk...now sue nak sambung cuci mata dulu kat blog orang ya...Daaaa

Saturday, 8 October 2011

Mood menjarum Tak mari

Bila mood malas sudah mari..semua projek terbengkalai....

Mau seru mood menjarum tu datang cepat-cepat....Idea macam-macam datang...
Bila mau ada hasil kalau tak start-start juga projek menjarum....Ngeee...


  

Wednesday, 29 June 2011

Jadi Mc Gyver la pulak..(^_^)

Misi menjahit sudah boleh diteruskan...sebab mesin dah ok ya...banyak projek dalam kepala ni....Sabo sue..pelan-pelan..satu..satu..heee..
Malam tadi i jadi Mc Gyver ya..repair sendiri mesin jahit...Senang ja rupanya...Malas nak cita panjang..Nak tau cita bleh baca kat SINI ja lah ya....(^_^)